dinsdag 27 augustus 2013

Welk kapsel bij welke Gezichtsvorm?

Welk kapsel bij welke Gezichtsvorm?



Het kiezen van een kapsel kan een leuk maar ook beangstigend proces zijn.

Je kan kiezen uit zoveel stijlen en welke is nu de juiste voor jou?

Ieder gezicht is (gelukkig) weer anders. Het ene gezicht heeft een breed voorhoofd, het andere een hele spitse kin. Weer een ander heeft zeer hoge jukbeenderen of een hele krachtige kin. Maar zeker is wel dat ieder gezicht heel mooi kan zijn. U zou nog mooier kunnen zijn als u bij het opmaken en bij het kiezen van een kapsel erop zou letten dat uw make-up en kapsel ook prima passen bij de vorm van uw gezicht.

Want zonder deze kennis en het kiezen voor een verkeerd kapsel of de verkeerde make-up kan bijvoorbeeld een rond gezicht nog ronder lijken of een lang gezicht kan nog langer lijken !
Er zijn vijf fundamentele gezichtsvormen. Vierkant, rond, ovaal, hart en lange gezichtsvormen.

Het vierkante gezicht

Als u gezicht de vorm heeft van Jennifer Anniston, Paris HiIlton of Jessica Simpson, dan heb je een vierkant gezicht. Dat gezicht wordt over het algemeen gecatalogiseerd door een breed voorhoofd en een brede, sterke kaaklijn. Vrouwen ervaren het niet als positief om een voor uitstekende, mannelijke kaak te hebben. Je zal een kapsel moeten nemen met zachte krullen, in laagjes geknipt, wat de aandacht van je kaak wegneemt. De lengte speelt ook een rol.

Je zal korte kapsels moeten vermijden en een kapsel moeten nemen met textuur en lagen. Een kapsel met schokkerige en ongelijke uiteinden omlijsten je gezicht. ook een opvallende pony of krullen zijn geweldig voor deze gezichtsvorm. Neem ook geen kapsels die eindigen op je kaaklijn. Zware grote coupes, maken je gezicht optisch breder. Krullen verzachten je kaaklijn. Een bob lijn kan wel, zolang hij maar zacht rond en korter als de kaaklijn is. Het Rachel kapsel van Jennifer Anniston doet wonderen voor vierkante gezichten.

Het ronde gezicht
Cameron Diaz en Katherine Zeta Jones hebben een rond gezicht. Je zal een kapsel moeten kiezen dat je gezicht in evenwicht houdt. Het ronde gezicht wordt gekenmerkt door een lengte tussen kin en haarlijn, die hetzelfde is als de lengte van het punt tussen beide jukbeenderen. Hou het gezicht vrij van krullen, stompe pony´s en schokkerige modellen.mensen met een rond gezicht moeten kapsels vermijden met volle zijkanten.

Indien je toch laagjes wilt, probeer de laagjes zo dicht mogelijk tegen je gezicht aan te houden. ook een kort kapsel zal heel goed bij een rond gezicht passen, als ze maar niet te volumineus zijn. Als je voor een pony kiest, dan liever een rechte en korte pony. Krullen benadrukken je gezichtsvorm, net als een bob lijn. Kijk daar dus mee uit. Een midden scheiding maakt je gezicht langer en smaller.


Het ovale gezicht

Cindy Crawford en Gwyneth paltrow hebben een ovaal gezicht.
Deze vorm van het gezicht is de meest ideale. Deze mensen kunnen alle kapsels dragen die ze maar willen. Een boblijn, laagjes, een lang of kort kapwel u zegt het maar. Het enige dat u wel in de gaten moet houden is op welk deel van uw gezicht u het accent wilt leggen met uw kapsel. Want bijv. een pony legt de nadruk op de ogen.

Wilt u daarentegen het accent leggen op uw mooie neus dan moet u voor een kapsel kiezen waarbij de haren uit het gezicht zijn. Uiteraard hangt het kapsel wat u kiest ook af van u haar type. Dat wil zeggen is uw haar stijl of krult het, is het dik of dun van structuur. Hierbij is uw haar structuur ook bepalend of de nadruk bijvoorbeeld op uw ogen of uw neus zal vallen. Het enige waar u voor moet opletten is een kapsel met een hele lange pony of veel haar dat in uw gezicht valt omdat hierdoor uw gezicht langer lijkt dan het is.

Het hartvormige gezicht

Reese Witherspoon heeft een hartvormig gezicht.
Hierbij is het voorhoofd breder dan de kin daarom wordt deze gezichtsvorm ook wel een driehoekig of hartvormig gezicht genoemd. De jukbeenderen van het hartvormige gezicht liggen hoog, met een sierlijke kin, het voorhoofd is breed en vlak.Daardoor loopt het gezicht behoorlijk spits toe.Neem nooit een kapsel met een scheiding in het midden.
Veel beter kunt u een pony laten knippen die uw brede voorhoofd bedekt. Ook mooi is een scheiding aan de zijkant waarbij de haren aan een kant wat meer in uw gezicht hangen.
Fantastisch bij deze vorm van gezicht is een romantisch krullend kapsel !

Het lange gezicht

Penelope Cruz en Lindsay Lohen hebben een lang gezicht.
Hierbij is het gezicht langer dan het breed is. Het gezicht heeft een breed voorhoofd, een lange kin en een lange wangenpartij. De jukbeenderen zijn niet echt goed zichtbaar. In het geheel zou je kunnen zeggen dat deze gezichtsvorm er nogal vlak uitziet. Ook de neus en de lippen zijn meestal smal en kwetsbaar van gevormd. indien je een nieuw kapsel gaat uitproberen, neem een kapsel met meer volume.

Vermijd middenscheidingen en sluik haar. Een pony maakt je voorhoofd korter. Ga voor een coupe tot aan de schouder met laagjes en lokken. laagjes en krullen zijn flatterend, omdat ze je gezicht breder laten lijken. Bijna een must voor deze gezichtsvorm is een pony. Deze zorgt ervoor dat het gezicht minder lang en ronder lijkt. Ook legt een pony meer de nadruk op de jukbeenderen. Het allermooiste is een recht geknipte pony tot bijna op uw ogen.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten