zondag 25 augustus 2013

Keuzes het nieuwe heiligdom van een krankzinnig

Keuzes

Het nieuwe heiligdom van een krankzinnig geworden wereld

 
 
Dit tijdperk van valse vrijheid is voornamelijk gebaseerd op het idee dat het leven zelf ons dagelijks een aantal keuzes aanreikt die voortkomen uit een min of meer willekeurige gang van zaken. e keuzes die we moeten maken leiden vervolgens tot maatschappelijke uitkomsten.
 
Onder de invloed van de toenemende spiritualiteit, verwordt het leven meer en meer tot een soort van ‘heiligdom aan keuzes’ – jij hebt een keuze – jij bent verantwoordelijk voor jezelf – het is jouw keuze om zaken los te laten, of je er aan vast te klampen.
 
De zaken die je in het leven overkomen of waarmee het leven je omringd zijn uiteindelijk grotendeels tot stand gekomen door de keuzes die je hebt gemaakt. Een ieder is verantwoordelijk voor de invulling van zijn eigen leven.

Ik heb mijn zus ook vaak zo horen praten. Maar ik dacht dan: mooie woorden dienen slechts om de lege en holle vaten onder ons te verbergen.
 
Want hoe blind kun je eigenlijk zijn of worden voor de aard van de gebeurtenissen zoals die zich dagelijks in onze maatschappij ontvouwen?
 
Ouderen die eenzaam en dement in een achterafkamertje sterven. Eigen verantwoording en eigen keuze zeker. Mensen die maatschappelijk geen bal meer aan de been krijgen en verzuipen in een poel van schuld terwijl de rijken dansen, eigen schuld. Allemaal het gevolg van persoonlijke overwegingen en uiteindelijk niet meer dan de onverbiddelijke uitkomst van eigenhandig gemaakte keuzes.
 
En laten we vooral de miljoenen niet vergeten die gedurende de Tweede Wereldoorlog ten gevolge van hun eigen keuzes het leven lieten of ervoor kozen om in veewagons op transport te gaan. Voelt u hem?
 
Ik wel.

Ik heb dit zoete gezever over Karma, oorzaak en gevolg, altijd heel goed verstaan en voelde voor mijzelf dat er iets gruwelijks mis was met die ogenschijnlijk schone klanken. Ik zal u ook vertellen waarom ik dat zo zie. De grote leugenaars en verdervers onder ons komen nu eenmaal altijd in de vorm van ‘diepere wijsheid’ of een ‘engel des lichts’. Maar meer nog dan dat zij over kennis beschikken, lopen zij in werkelijkheid over van lafheid en onderdanigheid aan de macht.
 
Daarom overstelpen zij hun guru's ook met onuitsprekelijke rijkdom. De spirituele leermeesters die hun volgelingen vertellen dat geld een slecht meester is, beschikken zelf over 300 Ferrari's, kastelen en huizen waarin zelfs de machtigste oliesjeik verdwaald. Tja. Hoe moeilijk zitten de zaken nu werkelijk in elkaar? Maar het grootste kwaad dat uit dit bederf van de ziel en de kanker der logica voortgekomen is, is uiteraard de stelling zelf.
 
Een ieder is namelijk verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes, dus zij die tussen wal en schip of erger terechtgekomen zijn (bijvoorbeeld een bewoner is van de Derde Wereld) heeft uiteindelijk immers niet meer dan zijn of haar eigen loon ontvangen. Het leven is namelijk het gevolg van eigen handelingen en keuzes, leert deze dwaasheid. Hoe zo'n groots kwaad zo zoet verpakt kan worden? Ik weet het niet, maar het doet mij denken aan de Bijbelse stelling dat de meester van het kwaad ‘met behulp van de vrede, velen zal verdelgen.’

Vanuit een relatief comfortabele positie (ruim wonend of vanuit een ‘bloeiende spirituele praktijk’) is het gemakkelijk deze ‘geestelijke verrijkingen en inzichten’ door te geven. Vanuit die ‘vrede’ verdelgd men de miljoenen met dit steeds verder doorvretende zielen gif. Ingrijpen hoeft immers niet, de schuldenaar heeft zijn eigen schuld bij elkaar gekozen. Laffer en lager kan het wat mij betreft dan ook niet.
 
Terwijl de groten der aarde het spelbord hebben ontwikkeld en bepalen welk land economisch leeft of letterlijk verhongerd, zeveren zij te midden van zo'n ondergaand schip over eigen keuze en karma. Dat deze dwazen van de ‘nieuwe tijd’ nog niet in staat zijn de waarde van hun eigen geld te bepalen, laten we maar even buiten beschouwing.
 
 
En nee, het is meer dan een dwaasheid – want een mens dat ter goede trouw gefopt is of ergens ingestonken is niet kwaad – maar de vertolkers van deze dwaasheden hanteren het als een weloverwogen wapen, een alles verlammend gif dat uiteindelijk maakt dat ieder mens aan zijn of haar lot kan worden overgeleverd zonder nog ooit op hulp te kunnen rekenen. Wat er ook gebeurd, het is immers je eigen Karma.
 
De uitdragers van dit goed, zijn rot tot op het bot, omdat zij dit weten en toch doen! De wereld zal dus nooit een ‘ommekeer’ danken aan een ‘spiritueel’ ontwaken, eerder nog sneller afglijden in de afgrond van deze misdadige dwaasheid.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten