maandag 26 augustus 2013

Verschillende Haar Producten en hoe ze werken

Verschillende Haar Producten en hoe ze werken




Er zijn veel verschillende haar producten op de markt om uit te kiezen.
Soms is het moeilijk om te beslissen welk product het beste bij jou haar past.
Het eerste waar je op moet letten is wat voor soort haar je zelf hebt, dun, dik, kroezig of krullend.
Ligt je haar plat langs je hoofd, is het kort of lang of pluist het alle kanten op.

Dan moet u identificeren wat u met uw haar wilt doen.

Wil je meer glans, de kleur verbeteren of meer volume of textuur.
Als het gaat om styling dan is het begin shampoo en conditioner.
De producten in de winkel zijn perfect gelabeld en er staat precies op
voor welke haar soort het product is. Als je je haar wast met een shampoo
moet je altijd je haar wassen van de kruin naar beneden, dus van de haarwortels af wassen.

Met conditioner moet je het juist tegengesteld doen en alleen aan de uiteinden aanbrengen maar niet op de kruin. Mousse is een geweldig styling product die je in verschillende soorten kunt verkrijgen. Mousse die doet lijken alsof het haar dikker is of mousse voor krullen.

De mousse kan worden toegepast voor meer veerkracht of meer volume.
De mousse kan worden toegepast op droog en op nat haar. Je hebt crèmes en balsems, haarlak in allerlei soorten en producten voor zwak of beschadigd haar. Door vertrouwd te raken met verschillende soorten van producten zal je in staat zijn de juiste producten voor je haar te vinden


Shampoo
Ongewassen haar is niet aantrekkelijk en je kan er weinig mee doen. Je kan je haar wassen door middel van een shampoo. Shampoos zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan formules, voor droog haar, voor fijn haar, vet haar en gekleurd haar. Kies de shampoo uit die het beste bij jou past en was je haar naar gelang je haar soort. Vet haar vereist vaak een dagelijkse shampoo beurt terwijl gekleurd har om de andere dag gewassen kan worden.Veel mensen geloven dat een duurdere shampoo beter is maar dit is niet altijd zo het geval. Veel drogisterijen hebben ook goed eigen merken die minder duur zijn als de producten van een salon. Ook andere winkels bieden shampoos aan die kwalitatief goed zijn.

Conditioner
Conditioner´s verwijderen klitten uit je haar en laten je haar gladder en zachter aanvoelen. Ze maken ook stug haar eenvoudiger te beheren. Conditioner´s kunnen je ook beschermen tegen blootstelling aan de zon, tegen chloor en chemische behandelingen zoals kleuren en permanenten.Kies de conditioner die het beste bij je haar soort past en gebruik deze na elke shampoo beurt. Broos haar met gespleten punten, glansloos kan ontstaan door zomerse hitte, winterse kou, hard water of slecht onderhoud van je haar. Conditioner´s bevatten lanoline, glycerine en andere stoffen die uitstekend zijn voor dit soort problemen.

Mousse
Mousse is een styling schuim dat onder druk verpakt wordt en uitzet zodra je het los laat. Mousse is veel lichter dan andere styling producten en sommige mousse wordt gemaakt voor in combinatie te gebruiken met andere producten. Mousse beschermt het haar ook tegen föhnen en brengt meer volume in je haar.

Gel
gel is een product dat heel erg veelzijdig kan zijn. Het is beschikbaar als spray of als directe toepassing. Spray gel is goed voor een snelle en globale bedekking maar zorgt voor minder grip dan de echte haargel. haargel verdeelt u gelijkmatig met de handen en kneed dit door uw haar heen. Haargel werkt ook goed als je krullen kneedt en helpt bij het creëren van strakke vormen van je haar.

Haarlak
haarlak of haar spray zit in een spuitbus. Haarlak houdt je har in model en kan glans aan je haar toevoegen. Door middel van de lak wordt er een film laagje op je har aangebracht. haarlak bestaat uit verschillende soorten en sterktes. Er is altijd wel een geschikt voor jou type haar, voor jou lengte en structuur van het haar Je hebt UV beschermende haarlak, haar vernieuwende haarlak, haarlak voor speciaal gevoelige hoofdhuid en lak voor fijn en futloos haar.

Pommade
Pommade is eigenlijk een ander woord voor was. Deze producten zijn geschikt voor kort en droog haar en kan je gebruiken voor allerlei kapsels. Het is een wasachtige substantie die het haar in model brengt en die het haar ook van een glans voorziet. Pommade maakt het haar glas en netjes en kan makkelijk weer worden verwijderd.

Wax
Wax kan je gebruiken om je haar te verzorgen of in model te brengen. Was is vaker geschikt om stug haar en gespleten haar punten te verzorgen. Natuurlijke wax is ook geschikt voor krullend har, om het haar te voeden en veerkrachtig te houden. Bij gespleten haar punten masseer je met je handen een beetje wax aan de punten.



Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten