maandag 26 augustus 2013

Het Liefde en Dating Alfabet

Het Liefde en Dating Alfabet




A staat voor aantrekkingskracht
Aantrekkingskracht naar een andere persoon. Dat kan direct gebeuren op basis van uiterlijk of seksueel verlangen of het gebeurd langzaam op basis van het vormen van een diepere band. Niemand weet precies zeker waardoor deze aantrekkingskracht ontstaat.

B staat voor Bromance
Bromance is een combinatie van twee woorden, bro (broer) en romance. In de huidige tijd wordt een bromance gebruikt voor homoseksuele romances en vriendschappen. Een diepere band tussen twee homoseksuelen.

C staat voor chemie
Romantische chemie is een onvoorstelbare interactie tussen twee mensen.Twee mensen voelen zich sterk tussen elkaar aangetrokken maar hebben elkaar soms niks te zeggen. Iemand onweerstaanbaar vinden en samen een zijn. Romantische chemie kan erg verslavend zijn.

D staat voor dromen
Droom over alles waar je maar over kan dromen. Droom over dingen die je wilt bereiken of ervaren. Geniet van je ideeën en blijf vooral dromen. Dromen is essentieel voor liefde.
Dating is hofmakerij door middel van bepaalde activiteiten door twee personen.Dating heeft verschillende betekenissen en de meest voor de hand liggende is elkaar beter leren kennen. tegenwoordig bestaan er veel dating programma´s en er is ook een mogelijkheid tot blind daten Speed dating is ook in opkomst waarbij je heel kort de tijd krijgt om iemand te leren kennen. Het Doe daten is samen dingen doen. Internet dating gebeurt anno 2013 veel. Via het internet maakt men een soort van date of blind date eigenlijk om te kijken of je in werkelijkheid ook zo´n klik hebt. Er zijn dating sites gericht op ouderen, jongeren, homoseksuelen, studenten en ook alleen maar voor mooie en intelligente mensen.

E staat voor erotiek
Een liefde zonder erotiek is als soep zonder groenten of vlees. Ieder heeft zijn eigen voorstellingen over erotiek. Dat kan een gedicht lezen zijn in het maanlicht of elkaars lichamen verzorgen of het liefdesspel bedrijven.

F staat voor flirten
Flirten is een vorm van communicatie tussen twee mensen waarin met seksualiteit gespeeld wordt of seksuele interesses worden getoond. Dat kan een gesprek zijn, oogcontact of een aanraking. Het kan ook verlopen via de telefoon, email of sms. In het flirten zelf worden twee fases onderscheiden: de voorbereiding en het actief bezig zijn. De eerste fase is passief en legt de nadruk op de actie nemer. Hij of zij is flirt baar, bewust van zichzelf en van wat hij of zij zoekt. De tweede fase is actief. Een persoon probeert daadwerkelijk contact te maken door spanningen weg te nemen en een emotionele verbinding te maken.

G staat voor geluk
Geluk is vreugde, vredigheid en ontspannenheid. Geluk is is het omgekeerde van ongelukkig. De meeste zeggen als ik de liefde maar vind dan zal ik wel gelukkig zijn. Maar als jij eigenlijk, diep van binnen niet gelukkig bent, zal dat na verloop van tijd in een relatie aan de oppervlakte komen. Jouw partner ziet jou graag gelukkig en begrijpt niet wat er aan de hand is. Die heeft het gevoel te falen omdat die niet meer in staat lijkt jou gelukkig te maken.jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en niemand anders. Indien je van binnen niet gelukkig bent kan de ander je ook geen geluk bezorgen

H staat voor humor
Humor is het vermogen om iets wat grappig, amusant of geestig is aan te voelen, te waarderen of tot uitdrukking te brengen. Humor kan ook een aanduiding zijn van de expressie van iets komisch of grappigs in woord, daad of geschrift. Humor is een menselijke emotie en werkt op ons welbehagen, ons aanvoelen en zelf onze wisselwerking met mensen. Humor leidt tot lachen en lachen maakt ons weer gelukkig.

I staat voor individueel
Liefde is heel persoonlijk en individueel. ieder van ons ervaart liefde anders en mensen zijn gelukkig over verschillende dingen. Liefde is niet gebaseerd op verschillende normen maar meer op persoonlijk geluk. liefdesrelaties geef je je over aan elkaar, trek je samen op en behoed je elkaar voor gevaar en de nare kanten aan het leven. In een liefdesrelatie is er nabijheid, veiligheid, geborgenheid, verbondenheid en gehechtheid, intimiteit, liefde, seksualiteit, en de emoties en gevoelens die daarbij horen. Naargelang een relatie langer duurt, ervaren partners het belang van wat ze samen delen aan bittere en zoete herinneringen steeds sterker. Ze ontlenen meer houvast aan de relatie en het gezamenlijke verleden, en in mindere mate aan het persoonlijke welbevinden.Hoe treurig dit schijnbaar ook klinkt, er zit ontzaglijk veel warmte in. Des te langer een relatie duurt, des te beter ken je haar als een oude hond die al jaren bij je is en waarvan je de nukken en grillen zo kunt uittekenen. Ze is tot een vertrouwde kameraad geworden die je niet meer kunt en wilt missen.

J staat voor Yes en Ja
Zeg ja tegen lief hebben, leven en geluk. Liefde en geluk zijn een positief gevoel en maakt het leven een stuk gemakkelijker. het woordje ja tegen elkaar betekent, ik ben er voor jou en jij bent er voor mij, op mij kan je altijd rekenen omdat ik je lief hebLiefde is ja zeggen tegen elkaar en voor de liefde.

K staat voor knuffelen
Knuffelen bestaat uit zachte aanrakingen, zachtjes de ander strelen als bewijs van je liefde. Knuffelen geeft de partner een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Een knuffel kan een kus zijn of het geven van troost. het kan sociale of emotionele ondersteuning bieden of men kan door knuffelen een emotie delen. Knuffelen kan een spontane emotie zijn van blijdschap of van overwinning. Knuffelen is een veilige gehechtheid tussen twee mensen. Wie is er niet blij met een aai over de bol?

L staat voor lachen
Lachen is een uiting van plezier, vreugde en geluk. Als je iemand ziet lachen dan krijgen we de neiging om mee te lachen of om geluk te voelen omdat die ander zo blij is. We moeten lachen wanneer we maar lachen kunnen, dat is een uiting van onze vreugde.
M staat voor

N staat voor nieuwsgierigheid
Aan het begin van elke liefde staat nieuwsgierigheid. Je bent benieuwd naar het uiterlijk en innerlijke van je partner, naar zijn karakter. Nieuwsgierigheid blijft eigenlijk de gehele relatie omdat mensen zich blijven ontwikkelen en er zelfs na jaren nog veel verborgen zit. Nieuwsgierigheid moet je blijven behouden naar je partner toe omdat anders de liefde sterft.

 staat voor ontspanning
Alle antwoorden liggen in jezelf, alle antwoorden liggen in de stilte. Hoe ga je naar die stilte en hoe wordt je z.s.m. weer jezelf? In de buitenwereld is het moeilijk om jezelf te zijn, vooral nu je relatieproblemen hebt. Je wordt geleefd door je omgeving en door je emoties. Onbewust denk je veel aan je relatie en het piekeren, analyseren en zorgen maken helpt je helemaal niets. Met nadenken ga je het niet redden. In jouw diepere binnenwereld blijf jij echter altijd jezelf. Door te ontspannen kom je weer terug naar je zelf en kan je alles weer aan.
P staat voor platonische liefde
Platonische liefde is liefde zonder seksueel handelen of begeren. het is een innige vriendschap, een liefde zonder lichamelijke wensen. Platonische liefde kan heel sterk zijn en gaat heel diep. Het is een krachtige band tussen twee mensen die niet verstoord wordt door jaloezie.

Q staat voor quality
Quality oftewel kwaliteit in ons leven is heel belangrijk. in een relatie tussen twee personen moet kwaliteit in een hoog vaandel staan. Beide personen zijn elkaar trouw aan de liefde en de liefde bloeit en groeit. deze kwaliteit moet men eren en koesteren want die verbetert ons welzijn en vooral ons geluk. Kwaliteit moet altijd gewaarborgd blijven.

R staat voor rijkdom
Maakt rijkdom je gelukkig? De rijkdom in je zelf maakt je wel gelukkig. Rijkdom betekent niet materiële rijkdom, veel geld of auto´s of een groot huis. Innerlijke rijkdom is rijk zijn aan ervaring , aan kennis, aan het verzamelen van liefde.Voor een ander betekent rijkdom veel vrienden of het hebben van kinderen.

S staat voor schoonheid
Er zijn zo veel mooie dingen om ons heen. De natuur, landschappen, kunst, mensen en dieren. neem de ware schoonheid van het leven in je op en bedenk at schoonheid overal in zit. Soms is het een gebaar, een liedje of een glimlach. Als we deze schoonheid zien dan kunnen we ook van het leven genieten, beminnen en lief hebben.

T staat voor touch
Touches zijn kleine aaien of aanrakingen die we allemaal nodig hebben. Aanraking hebben we allemaal nodig en we hebben het nodig om te leven. We moeten aanraken , liefkozen en fysiek contact houden met mensen. De aanraking is vaak de snelste en duidelijkste soort lichaamstaal. De aanraking van een hand, een arm om iemands schouder, kan sneller en duidelijker een boodschap overbrengen dan tientallen woorden. De mate waarin iemand anderen aanraakt, voorwerpen aanraakt en zichzelf aanraakt kan ons veel vertellen over onder andere zijn contact behoefte. De aai over de bol, de hand op je schouder of een bemoedigend schouderklopje.

U staat voor uitgaan
Wanneer je samen een gezin draaiende moet houden en allebei ook nog eens een drukke baan hebt, kan het ongemerkt gebeuren dat je met je partner eigenlijk nooit meer leuke dingen doet. Samen uitgaan doen jullie niet meer. Voor een gezamenlijke hobby hebben jullie geen tijd meer en vrijen is verworden tot een effectief en fantasieloos partijtje snel klaarkomen.Als je dichtbij je partner wilt blijven staan, is het essentieel dat jullie tijd voor elkaar vrijmaken om leuke dingen samen te doen. Op die manier blijf je 'in contact' met elkaar en houd je de vlam die liefde heet levend.

V staat voor vergeving
In oorlog zijn met mensen die iets voor ons betekenen is slecht. We zijn dan niet gelukkig en doen elkaar pijn. Vergeven heeft alles te maken met liefde. Door te vergeven worden we verlost van kwaad en kunnen we anderen weer blij maken. Als we om vergeving vragen tonen we respect.

W staat voor wonder
In het leven gebeuren grote en kleine wonderen. We moeten ze alleen nog maar ontdekken. Soms zitten wonderen verborgen in een opvallend klein hoekje. Wat je aanneemt als vanzelfsprekend kan al een wonder zijn. Open je zelf voor wonderen en leer te leven met deze kleine en grote wonderen. Liefde zelf is toch al een wonder?

X staat voor xereswijn
Xereswijn of rode wijn of een witte wijn het maakt niet uit Xereswijn is een Spaanse sherry. Samen lekker op de bank met een heerlijk glas wijn of ander drankje, muziekje op, tijd nemen voor elkaar. Dat is zo belangrijk om de liefde op peil te houden. Wanneer hebben mensen echt tijd voor elkaar in dit hectische leven? neem de tijd voordat je elkaar door de gejaagdheid verliest.

Y staat voor yoga
je hoef voor mij niet naar een yoga klas, maar je moet je wel als liefdes paar kunnen ontspannen. lekker onderuit, een etentje, een dagje naar het strand, gesprekken voeren met elkaar of gewoon niks zeggen en tegen elkaar aanliggen. Ontspanning kan zijn fietsen, wandelen of een museum bezoek. Samen dingen doen en samen ontspannen is een voordeel voor je liefdesband. Yoga in de liefde is rust en ontspanning, evenwicht.
Z staat voor zoenen

Zoenen is een liefdes aanraking. Zoenen hoort er bij of dat nu een tongzoen is of een kus op de lippen.De tongzoen is een erotische kus met geopende mond. Het kan een seksueel getint zijn en een verlangen naar elkaar uiten. De Z staat ook voor zorgen voor elkaar en op elkaar bouwen. Je bent er voor elkaar no matter what.

Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten