maandag 26 augustus 2013

Weg met die vreselijke stinkvoeten !

Weg met die vreselijke stinkvoeten !




Stink voeten zijn meestal van die zweterige, warme, stinkende voeten. Zweet is de perfecte bron voor bacteriën en daarom ook de vreselijke geur er bij. Bacteriën gedijen in warme en vochtige omstandigheden en voeden de dode huid cellen van uw voeten.

Indien je last hebt van zweetvoeten moet je jouw voeten goed laten ademen.
Draag open schoenen en het liefst sandalen zodat het vocht van je voeten kan verdampen.
De moderne schoenen anno 2013 zoals sneakers en flats, zorgen ervoor dat je voeten geen lucht krijgen. Ze kunnen niet voldoende ademen. Je kan wel vocht afwerende sokken krijgen die je in dit soort schoenen kunt dragen, om stink voeten te vermijden. Wissel twee keer per dag je sokken als je toch met de moderne tijd mee wilt gaan.

Indien je last hebt van stink voeten kan je je voeten een badje geven vanwater met azijn. Je kan ok een spuitfles vullen met water en dan een derde deel azijn, om je voeten zo af en toe eens mee in te nevelen. Indien je een azijn bad wilt nemen dan meng j een liter water met een kopje witte azijn.
Voor stink voeten of zweet voeten kan je ook je schoenen inspuiten met een geur vreter.

Dit is in spray te verkrijgen of in poedervorm. Indien je echte stink schoenen hebt zet ze buiten om weer van verse lucht te voorzien. Sommige sneakers kan je zelfs wassen in de wasmachine, maak daar gebruik van.

Oudere huismiddeltje willen ook wel eens werken tegen stink voeten. Een bad nemen van zwarte thee of in poederen met talk poeder. Talk poeder vernietigd de bacterie en de geur.Indien je last hebt van chronische zweetvoeten dan was je voeten dagelijks met een antibacteriële zeep.

Drink veel water en draag elke dag een paar andere schoenen. Je kan een zuiverings bad nemen met azijn of zuiveringszout. Sap van een radijs werkt ook wel om de geur te verdrijven.

Zorg er ook voor dat je teen nagels goed zijn bijgeknipt en droog je voeten altijd goed na een douche of bad.


Indien je erge last hebt van stink voeten bezoek dan een podotherapeut. Deze kan je producten aanbevelen zoals poeders, crèmes en zalven om van je stink voeten af te komen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten