maandag 26 augustus 2013

De Beste Johnny Depp Films

De Beste Johnny Depp Films




Johnny Depp is een van de meest veelzijdige acteurs van Hollywood van deze generatie.
Hij heeft al tientallen films op zijn naam staan. Johnny Depp werd geboren op 9 juni 1963 in Kentucky in de verenigde Staten. na zijn 16 de levensjaar begon hij met muziek en startte een bandje The Flame. Ze toerden mee met Iggy Pop en Johnny verhuisde naar Los Angeles.

Hij werd verkoper van balpennen om in zijn levensonderhoud te voorzien.
Hij bleef met muziek bezig en dat is ook te zien in zij films Chocolate en
Sweeney Todd waar hij zelf gitaar speelde. Hij leert visagiste Allisson kennen
met wie hij getrouwd was van 1983 tot 1985. Door haar kwam hij in contact
met Nicholas Cage die hem wel geschikt vond voor de televisiewereld.
Hij reeg de hoofdrol in Nightmare On Elmstreet en van daaraf begon zijn carrière.


Johnny Depp kreeg verschillende Golden Glove Nominaties en ook de Cesar oeuvre prijs in Frankrijk.Hij kreeg een Oscar voor zijn rol in Pirates of the Carabean en een Bafta nominatie voor beste acteur. Voor Sweeney Todd kreeg hij een Oscar nominatie en een Rembrandt Award in 2011 voor beste niet nederlandse mannelijke acteur. Johnny heeft deels Cherokee bloed in zich omdat zijn oma een indiaan was. Hij heet ook een beetje een ierse en Duitse achtergrond. hij is getrouwd geweest met Winona Ryder en draagt nog de tattoo Wnona Forever. Depp is fan vriendelijk en hij kan urenlang aandacht geven aan zijn fans. Hij heeft een berucht gevoel voor humor en zijn geheugen is uitstekend. Hij onthoudt al zijn ontmoetingen en zijn fans.

Zijn Beste Films

Johnny Depp in The Brave


De film The Brave is mede ook geschreven door Johnny zelf.
Het was zijn eerste regie debuut en het scenario schreef hij samen met zijn broer.
De film werd vertoond op het Filfestval van Cannes in 1997. De film gaat over een native American die probeert wat bij te verdienen op een vuilnisbelt. Ineesn krijgt hij een voorstel om mee te werken aan een snuff movie voor een grote som geld. De film gaat over martelingen en moord en je ziet dat Raphael, Johnny Dep, getransformeerd wordt in de relatie met zijn vrouw en kinderen. De laatste week van zijn leven laten ze zien in deze film, een leven met angst.


Johnny Depp in Public Enemies


Public Enemies kwam uit in 2009. Het is een misdaadfilm met in de hoofdrol Johnny Depp en Christian Bale. De film gaat over misstanden in de Verenigde Staten die het land onveilig maken. John Dillinger is een bekende bankrover en moordenaar en weet steeds uit de handen van de politie te ontsnappen.Dillinger wordt gespeeld door Johnny Depp die dit weer op een fantastische manier doet.


Johnny Depp in Benny en Joon



Benny en Joon is een romantische komedie film waarin Johnny Depp Sam speelt. Benny werkt in een garage en heeft moeite om een hulp te vinden die zijn geestelijk gehandicapte zusje Joon kan verzorgen. Zonder toezicht zet Joon de boel in de fik of ze krijgt uitbarstingen in het openbaar. Wanneer Benny een pokerspel verliest moet hij de neef van een vriend in huis nemen. Deze Sam heeft ook vreemde trekjes, maar krijgt makkelijk contact met Joon. Als Benny ziet hoe goed Sam en Joon met elkaar overweg kunnen, voelt hij zich een beetje buitengesloten.


Johnny Depp in Ed Wood



Ed Wood is een Amerikaanse biopic. dat is een biografische film over het leven van een of meerdere personen. de film gaat over het leven van regisseur Ed Wood die bekend stond als de slechtste filmregisseur aller tijden. De film bracht meer dan 5 miljoen dollar op en was in 623 bioscopen te zien. De film kreeg verschillende Oscars en Tim Burton die de film regisseerde kreeg een Gouden palm.


Johnny Depp in Don Juan De Marco



Don Juan is een film uit 1995 met in de hoofdrollen Johnny Depp en Marlon Brando. Don Juan de Marco is een jonge man van 21 die al met meer dan 1000 vrouwen heeft geslapen Hij heeft een grote aantrekkingskracht op vrouwen en kan elke vrouw behagen die hij tegenkomt. Zijn ware liefde is echter Donna Ana maar har krijgt hij niet.De gedachte dat zijn ware liefde hem heeft verlaten, stemt hem zeer droef. Na een laatste vrijpartij met een eenzame dame die in een restaurant wachtte op haar afspraakje die niet kwam opdagen, besluit hij een eind aan zijn leven te maken door van een hoog gebouw te springen. Een romantische film met een onverwacht einde.


Johnny Depp in Waht´s Eating Gilbert Grape



Gilbert Grape woont in een klein dorpje genaamd Endora. Hier zorgt hij voor zijn broertje met een verstandelijke beperking. Elk jaar komen er vakantiegangers met campers langs die op weg zijn naar hun vakantiebestemming. Eén van de campers krijgt pech, waardoor Becky en haar oma noodgedwongen in Endora moeten blijven. Gilbert gaat, mede dankzij zijn broertje, veel met Becky om en wordt verliefd op haar. Maar ook thuis heeft hij zijn verplichtingen, waardoor hij in de problemen komt.

Johnny Depp in Edward Scissorhands

Edward Scissorhands is een film van Tim Burton uit 1990. De film won zeven film prijzen waaronder een Award voor beste makeup. Hoofdrolspeler Johnny Depp vertolkte de rol van Edward Scissorhands. Ze wilden eerst eigenlijk Tom Cruise inhuren maar die weigerde de rol. Johnny accepteerde der ol omdat hij van zijn tiener imago af wilde. Hij keek naar Chalie Chaplin films om inspiratie op te doen voorde film. De film bracht meer dan 6 miljoen dollar op in Amerika maar wereldwijd 85 miljoen dollar. de film kreeg de Saturn Award voor beste Fantasiefilm en een Bafta Film Award voor beste produktie.


Johnny Depp in Chocolate



Chocolat is een Brits-Amerikaanse film uit 2000, gebaseerd op de gelijknamige
roman uit 1999 van Joanne Harris. Het vertelt het verhaal van de jonge moeder
Vianne Rocher die met haar dochter Anouk aankomt in het fictieve Franse dorpje
Lansquenet-sous-Tannes. Daar opent zij de kleine chocolaterie La Céleste Praline.
Viannes chocolade verandert door haar magie het leven van de dorpelingen


Johnny Depp in Blow


In 2001 maakte Johnny Depp de film Blow. het is een waar gebeurd verhaal van een cocaïne smokkelaar George Jung. Deze bouwde uit het niets een drugs imperium op en verloor daarna alles weer. George Jung verzorgde in Amerika bijna iedereen van cocaïne. Hij werd een van de machtigste drugs baronnen van de States. de echte Jung zit nog steeds een straf uit in de gevangenis.


Johnny Depp in Pirates of The Carribean



Pirates of the Cariben werd een groot succes. De film kwam in vier delen en het eerste deel kwam uit in 2003.Filmcritici waren sceptisch voordat de film uit werd gebracht. Lange tijd waagde daarom niemand zich aan een piratenfilm. De film werd echter een groot succes.

De film bracht $653.913.918 dollar op wereldwijd, en staat daarmee op de 22ste plaats op de lijst van films die het meest op brachten. Het succes leidde tot nog drie films johnny Depp speelt kapitein Jack Sparrow die hij fantastisch neerzet. het personage werd aanvankelijk bedacht als bijbel figuur maar was wel een geschikt personage voor de film.

Johnny gebruikte Keith Richards van de Stones als inspiratie en kan Richards ook moeiteloos imiteren. Johnny Depp kreeg een Academy Award voor zijn rol als kapitein Sparrow


Johnny Depp in The Rum Diary

The Rum Diary is mijn favoriet. Zoveel humor en zo´n goede acteerprestatie van Johnny Depp.
Het verhaal gaat over Paul kemp die naar puerto Rico verhuist en gaat werken voor een dagblad The San Juan Star. Hij leeft er flink oplos en drinkt veel rum. Hij wordt verliefd op Chenault die op haar beurt al verloofd is met een rijke zakenman. Hilarisch zijn daarnaast de optredens van Giovanni Ribisi als een compleet doorgeflipte ex-employee van de krant, die met zijn krankzinnige uitbarstingen de hoofdredacteur (prachtrol van Richard Jenkins) tot waanzin drijft. Uitgesproken zwak is daarentegen Robinsons uitwerking van de centrale romance tussen Kemp en Chenault. Amber Heard is mooi, uiterst verleidelijk en door haar relatie met zakenman Sanderson ook nog gevaarlijk: geen wonder dat Kemp daarvoor valt. Maar andersom valt de manier waarop deze jonge vrouw zich aan Kemp aanbiedt alleen maar te begrijpen als een op hol geslagen mannen fantasie.
Voor mij is Johnny Depp een klasse acteur die vaak wordt onderschat


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten