dinsdag 27 augustus 2013

SOULTANTRA SCOORT HOOG


SOULTANTRA SCOORT HOOG

Seks is voor veel mensen een van de belangrijkste onderdelen van een relatie. Er is bijna geen onderwerp wat vaker besproken wordt. Vaak wordt er geroddeld over weet je wel met wie, praten over wisselende contacten, maar het eigen seksleven gaat met minder gretigheid.
Tantra verdiept de beleving van seksualiteit en maakt verbintenis met je hart. Mensen die de wetenschap van tantra beheren, zeggen dat tantra pijn en trauma kan helen op elk levens gebied. Tantra leert je ervaringen die door je heen gaan diep te ervaren. Doordat je open bent en meer ontvankelijk, ben je meer in staat om echte liefde in een relatie te geven en te ontvangen. Indien je jezelf ervoor open stelt komt er een diep gevoel van vertrouwen en balans.Soul Tantra is opgericht in 2010 door Jaqueline Snelder. Soul Tantra bestaat uit frisse inspirerende trainingen met workshops, zodat je de dynamiek ervaart van meer vrijheid op het gebied van seksualiteit, seksuele yoga en de normale Tantra. Je ontdekt je eigen talenten, ervaart schoonheid en geluk in jezelf.

Soul Tantra is leven, bruisend leven, de weg naar totale zelfacceptatie.

Jacqueline


Jaqueline Snelder volgde een opleiding Neo- Hypnotherapie bij Siddhartha.Opleidingen in lichaamswerk, adem-werk,innerlijk kind en familieopstellingen heeft ze ook met succes afgerond.In 2010 richtte zij soultantra op.Zij heeft een down-to-earth aanpak, indien mensen bij haar komen voor advies opgebieden zoals relatieproblemen, seksualiteit of spirituele blokkades. Zij geeft ook workshops op dit gebied voor mannen, vrouwen en homo stellen. Afgelopen augustus heeft zij een groot festival georganiseerd, waar ook de Soul Tantra werd aan toegevoegd. Zij organiseert Soul Tantra trainingen, avonden, weekenden en zelfs jaar trainingen. Mensen die een workshop van deze tantra hebben gevolgd, voelen zich verlicht en bevrijdt, er viel een last van hun schouders.


Wat is eigenlijk tantra?

Tantra is een oude Indiase filosofie, die in een nieuw westers jasje is gestoken. Iedere school en trainer zet er zijn of haar eigen stempel op. De essentie van Tantra is eigenlijk: verzet je niet tegen de vitale levensenergie die door je lichaam stroomt, maar doe er wat mee.





Ons hele leven bestaat uit scheppende energie. Deze energie is overal om ons heen, in ons lijf en in alles wat leeft. Verbindingen tussen boven en onderlijf is een kern thema in tantra. Gevoelens zoals boosheid, angst of jaloezie, zetten zich altijd vast in de negatieve energie van je lichaam. Tantra kan een manier zijn om te ontdekken, waar deze gevoelens vandaan komen en ze een plek te geven in je leven. Als je leeft vanuit je hart, ligt het leven voor je open.


Tantra is gezond


Bij de meeste mensen is het zo dat ze maar oppervlakkig ademhalen, waardoor maar 30 % van de longcapaciteit wordt gebruikt. Tantra leert je om dieper adem te halen, waardoor het gehele lichaam, maar ook de hersenen, meer zuurstof krijgen. Tantra gaat vaak samen met yoga of healingdance. Tijdens deze healingdans, chakra dans, worden energie banen vrijgemaakt in ons lichaam. Stress staat op dit moment op nummer een van de ziek makers in Nederland.
Tantra leert je jezelf volledig te ontspannen en streven naar beheersing, naar acceptatie van wat is. Je leert om te luisteren naar jou lichaam, die altijd signalen afgeeft als er iets niet klopt, en wat kan er mooier zijn dan het loslaten van emotionele patronen, blokkade´s en trauma´s. Tantra gaat niet alleen maar over seks, maar heeft wel een positief effect op je seksleven. Tantra seks is liefde bedrijven op een totaal andere manier. Bij Tantra seks worden geluk hormonen aangemaakt en stoffen komen vrij zoals, dopamine, oxytocine en endorfine. Het orgasme oftewel eenheidsgevoel wordt veel intenser door tantra en het gevoel vindt in het gehele lichaam plaats.



Tantra als bron van kracht

Tantra is een levensvisie, een levenspad, minder denken en meer voelen.

Bewust voelen, ruiken, proeven, horen, zien.

Tantra Seks


Deze seks leert je een groter plezier te beleven aan de relatie met je geliefde. Ten eerste word je eigen bekwaamheid om lief te hebben groter, omdat je de verrichtingen beter leert te begrijpen en te beheersen.Geen van de partners is meer dan de ander en het draait om wederzijds respect en begrip tussen twee personen. Lichamelijke voordelen zullen zijn dat je bloedcirculatie beter wordt, je verbrandt calorieën, je gifstoffen zweet je uit en je uithoudingsvermogen wordt beter.
Tantra seks brengt je naar hogere sferen, door meditatie en aanraking. Er wordt een grotere extase bereikt en het verbindt geliefden zoals de meesters dat zeggen, tot het Goddelijke. Het veranderd van lust naar spirituele seks. Je leert te kiezen voor onvoorwaardelijke liefde.


Soorten Tantra
Rode Tantra wordt de tantra van de linkerhand genoemd, waarbij de tantra op een lichamelijke, seksuele wijze wordt beoefend. De Witte Tantra is de tantra van de rechterhand. Lichamelijk contact wordt vermeden en je verrijkt je tot het spirituele. Nadeel van deze vorm van tantra kan zijn, dat je grip verliest op het leven. Controle hebben we gewoonweg niet altijd. Zwarte Tantra is meestal verbonden met voodoo, zwarte magie en ander occulte praktijken en heeft niks met de originele tantra te maken.



De Tantra Sessie
Deze sessie is een unieke ervaring, waarbij je gehele lichaam mee gaat doen. De massage ijkt op de normale lichaam massage, maar laat meer tantrische elementen aan bod komen. Mede ook de factoren aarde, vuur, water en lucht. Massage kan allerlei gevoelens oproepen bij mensen. Na een Tantra sessie heb je ervaren wat het met je doet. Prijzen voor een massage kunnen variëren van 80 euro voor een uur tot 150 euro voor een uur.






Sensueel Bewustzijn
Sensueel bewustzijn is aandacht voor de zintuigen en prikkels afkomstig van de zintuigen. Onze zintuigen geven de informatie door die wij baseren op onze intuïtie, creativiteit en verlangens. Ze helpen ons om te bepalen wat goed is en verkeerd. Door meer bewuster om te gaan met onze sensuele waarnemingen, worden we gevoeliger voor onze passie, ons innerlijk, onze waarheid.
Sensualiteit is heel wat anders als seksualiteit. Ze staan wel met elkaar in verband, maar sensualiteit is veel breder.Door je zintuigen optimaal te gebruiken, geniet je meer van de kleine dingen om je heen.


Het kijken naar een mooie zonsondergang, het ervaren van de wind bij een strandwandeling, dansen met heel je hart, een bloem ruiken, maar dan echt. Sensualiteit is een manier om passie en ontzag toe te voegen aan je dagelijkse leven.

In de tijd waarin we nu leven,

zou het belangrijk zijn om meer te voelen

Meer te waarderen

Zelfs in moeilijke tijden.




VANDOLLUM




Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten