dinsdag 27 augustus 2013

Siliconen Borstimplantaten Gevaarlijk

Siliconen Borstimplantaten Gevaarlijk


Siliconenimplantaten zijn al meer dan 50 jaar op de markt.Over de veiligheid van siliconenimplantaten, wordt de laatste tijd veel over gediscussieerd.


In Leiden staat de grootste silicone fabriek ter wereld, Mentor. Circa 150.000 siliconenborsten borsten per jaar vlieger er over de toonbank. Ook in Nederland neemt de vraag naar borstimplantaten sterk toe. Ongeveer 10 tot 15.000 borst protheses worden er jaarlijks in onze ziekenhuizen geplaatst. De meeste prothese worden geplaatst bij vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan of bij mannen die na een seks verandering zich onderbedeeld voelen.


Het laten implanteren van siliconen kan je meer zelfvertrouwen geven en de kwaliteit van je leven verbeteren. Het is echter geen garantie voor een groter gevoel van eigenwaarde. Er zijn positieve ervaringen, maar ook veel negatieve ervaringen. Elk implantaat lokt een reactie van het lichaam uit. Deze reactie bestaat uit het vormen van littekenweefsel, kalk afzettingen en gevoelige verhardingen. Het kapsel kan gaan schrompelen en de vorm van de borst kan zo veranderen, dat je een nieuwe operatie moet ondergaan.



De buitenkant van de silicone implantatie, noemen ze ook wel de envelop. Deze envelop zal altijd iets lekken, omdat deze licht poreus is en aan slijtage onderhevig. Silicoon is een chemische verbinding en de precieze samenstelling van een implantaat geven de producenten niet kwijt. Er zitten sowieso gevaarlijke stoffen in, zoals chloor en tri-chloor.


Door het lekken van de zogenaamd envelop, gaat het lichaam chemische reacties aan met het lichaam. De zogenaamde kankerverwekkende stof sillica komt dan vrij.De stof silica bleek bij proefdieren kankerverwekkend te zijn. Het lichaam blijft reageren op de niet lichaamseigen stof en veroorzaakt algehele uitputting en immuunziekte kunnen ontstaan.


Vrouwen met siliconen borstimplantaten krijgen geen informatie over de chemische samenstelling van het implantaat. Er is geen registratie van de chemische ingrediënten, weinig of geen controle op kwaliteit en geen C.E. keurmerk. Volgens de Europese richtlijnen mag en product zonder C.E. keurmerk, niet verhandeld worden. Reeds uit eerdere onderzoeken bleek, dat de prothesen kwetsbaar waren en dat er silicone-moleculen weglekten.





Er zijn veel vrouwen die na een silicone borst implantatie, klachten krijgen. Ze worden vaker door een arts niet gehoord en de klachten worden afgeschreven als psychische klachten. De klachten beginnen vaak verspreid en vaag en als er bloedonderzoek gedaan word, wijst dit niets uit. Er is wereldwijd een groot aantal mensen, dat klachten heeft die te maken hebben met de reactie van siliconen in het lichaam. Er is veel bewijs na wetenschappelijke onderzoeken.


Miljoenen schade claims zijn al uitgekeerd aan mensen met ziekten die door siliconen borstimplantaten zijn ontstaan. Toch gaan chirurgen gewoon door en de miljarden industrie heeft alleen maar winst.
Vrouwen die een borstvergroting overwegen dienen zich bewust te zijn van de risico´s en problemen die door de implantatie kunnen ontstaan.het blijkt dat medische borstimplantaten die afgekeurd zijn in Amerika, gewoon in Europa gebruikt worden. Indien er iets mis zou gaan, kan je heel wat mensen aansprakelijk stellen.

- De siliconen fabrikant, omdat de gebruikte chemische stoffen niet worden prijsgegeven
- Het ziekenhuis en de chirurgen, voor het plaatsen van schadelijke producten
- De Nederlandse Vereniging van Pastiche Chirurgen, vanwege de ontkenning dat borstimplantaten gevaarlijk zijn en ziek maken
- De I.G.Z., vanwege de handhaving van de wet
- De politiek, omdat ze tegen alle adviezen ingaan en dit product steunen.
- De RIVM, omdat ze mammografie hebben goedgekeurd, waardoor de borstimplantaten gaan scheuren.

Er bestaan eigenlijk maar nadelen aan een borst implantaat met siliconen. Ze kunnen gaan lekker of scheuren. Er kan kapsel vorming ontstaan, knobbels, necrose en infectie. gevaarlijke stoffen kunnen via de lymfeklieren migreren door het lichaam. E zitten 39 gevaarlijke stoffen in siliconen, waarvan de stof platina neurologische ziekten kan veroorzaken, zoals spierzwakte, pijn in handen en voeten, verlies van pees reflexen en gestoorde zenuw geleiding.
Xyleen is een hele gevaarlijke stof en is kankerverwekkend. Deze stof is gevaarlijk, het heeft een bedwelmende werking, is schadelijk voor de huid, waardoor eczeem ontstaat en is kankerverwekkend.


Ortho-Xylol - ortho-xylene 2.svg


Benzeen is ook een kankerverwekkende stof die zich ophoopt in vet, been, merg, hersenen maar ook het zenuwstelsel. Tegenwoordig is het gebruik van benzeen nog maar zeer beperkt toegestaan en moeten er strenge veiligheidsnormen in acht genomen worden. Benzeen is een lichaamsvreemde stof die de cellen aantast, waardoor kanker kan ontstaan.

Hexaan veroorzaakte loop stoornissen, zoals bij Parkinson, bij vrouwen wat gepaard gaat met veel pijn. krampen in de benen, moeheid, verslapping van de spieren en atrofie van de spieren komt veel voor na silicone borstimplantaten.

Silica ontregelt het immuunsysteem. Silicum de stof die er bij zit, heeft de eigenschap om fibrose in de longen te veroorzaken.

Tolueen is bij langdurige blootstelling aan hoge concentraties schadelijk en kan geheugen problemen veroorzaken. Het richt blijvende schade aan aan verstandelijke en emotionele functies. Het geheugen wordt minder, spraakproblemen, tremor, vermoeidheid en er kunnen hoofdpijnen ontstaan.

Structuurformule van tolueen


Er zijn dus veel goed redenen om geen borstimplantaten te nemen.
Borst operaties zijn heel duur en de gevolgen van een operatie zijn vaak niet te overzien. De protheses kunnen gaan lekken, ze ogen niet natuurlijk, er zijn vaak herstel operaties nodig en de giftige stoffen die vrij komen in je lichaam kunnen kanker en andere ziektes veroorzaken.
Voor vrouwen die overwegen een implantaat te nemen is het verstandig om ook de alternatieve goed te overwegen. Misschien zijn er opties die ook een beter lichaamsbeeld geven, maar die minde gevaren hebben. Uitwendige borst prothesen of bijvoorbeeld een transplantatie van eigen lichaamsweefsel.


Het is aan te raden om zoveel mogelijk goede informatie naar binnen te halen. Ga ten rade bij patiënten verenigingen, ga naar voorlichtingsavonden of neem contact op met een borstprothese informatie centrum. Welk implantaat is het beste, wat zijn de voor en nadelen, welke complicaties kunnen er optreden, zijn er ook andere mogelijkheden? Allemaal vragen die u kunt stellen in uw eigen belang.


Wissel ervaringen uit met vrouwen die de operatie al ondergaan hebben. Raadpleeg een arts voordat u de beslissing neemt en neem de tijd om de beslissing te nemen


Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Borstkanker Verenging Nederland
http://www.borstkanker.nl/
http://www.fonteine.com/siliconen_borstimplantaten.html
http://bevolkingsonderzoekborstkanker.nl
http://sites.google.com/site/klachtensiliconen/


Vandollum



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten