maandag 26 augustus 2013

Lekker slank blijven zonder er veel voor hoeven te doen

Lekker slank blijven zonder er veel voor hoeven te doen




Vandaag was ik weer eens aan het surfen op het Internet en werd gek van die reclame van afslankmiddelen, diëten en crash programma´s. Talloze tips waar je meteen in een week vijf kilo afslankt als je maar die chemische poeders tot je neemt.

Elke voedingsdeskundige zal je eerlijk vertellen dat deze producten niet werken. je komt zodra je stopt gewoon weer de kilo´s aan en misschien wel meer.

Je moet je zelf niet ontnemen om te eten. Het zijn vaak de te grote porties die het hem doen.
Let er op dat je bord eer groenten bevat dan aardappelen of vlees.

Als je de neiging hebt om te snoepen zorg er dan voor dat je fruit op de fruitschaal hebt liggen.
Wat ook helpt zijn noten, zoals walnoten en pistache noten. Water is een goed middel om gewicht kwijt te raken. Je spoelt je lichaam lekker door en als je gewoon leidingwater niet bevalt, dan doe er een verse citroen in voor de smaak. In de lente zoals nu maak ik altijd een grote thermoskan thee en laat die koud worden. Ook in de thee thee doe ik dan vers citroensap en zo neem ik mij de hartige honger weg. Vooral de tussendoortjes zijn bij mij funest.

Voor tussendoortjes raad ik vezelrijke snacks aan, zoals popcorn of gedroogd fruit of vers fruit.
Probeer eens een handvol noten in plaats van een stuk chocolade.

Verleiding is vaak de grootste boosdoener. Als je honger hebt en je hebt zoet of hartig in huis ben je al eerder geneigd er iets van te nemen. Koop liever een fruit mis, of muesli repen.

Pak altijd volkoren brood. Brood met allerlei granen en pitten er in zorgen er voor dat je bloedsuiker op peil blijft end at je lichaam voorzien wordt van allerlei vitaminen en mineralen.
Witte brood producten worden sneller in suiker omgezet en die verbrandt je niet zo snel.
Altijd ontbijten en als je geen brood morgens naar binnen kan werken neem dan een kom muesli, cruesli of cornflakes. Je zet dan namelijk je stofwisseling aan de gang want nachts werkt deze bijna niet. overdag heb je energie nodig en niet ´s avonds als je voor de tv hangt en snoepen gaat.

Indien je de kans hebt ga sporten op een sportschool. ga wandelen met de hond wat vaker en pak eens een keer de fiets naar het werk of ga te voet. Indien je met de bus naar het werk gaat stap eens een paar haltes eerdere uit.

Kunstmatige zoetstoffen verhogen het verlangen naar hartig en zoet. tevens leidt deze stof tot een opgeblazen gevoel en zelfs vermoeidheid. Neem voor de thee of koffie eens honing of ahornsiroop. Een theelepel hiervan is slechts 1 calorie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten