zondag 25 augustus 2013

De Veiligheid van onze Cosmetica

De Veiligheid van onze Cosmetica









Hoeveel weten wij vrouwe nu eigenlijk van cosmetica af?

We gebruiken het dagelijks op onze huid en weten nog niet eens of de producten wel gezond voor ons zijn! De grootste mythe is wel, dat de overheid ons beschermt tegen schadelijke ingrediënten in cosmetica en huidverzorgingsproducten.

In Canada zijn er al chemische stoffen verboden die toegevoegd werden aan deze producten. Andere stoffen mogen er wel aan toegevoegd worden, maar alleen in beperkte concentraties. Ook bestaat er het zogenaamde cocktail effect. De chemische stof toegevoegd aan onze cosmetica en huidverzorgingsproducten zou kunnen tegenwerken met andere chemicaliën in het zelfde product.


Op het potje staat ook altijd vermeld: Producten mogen niet intern worden geabsorbeerd.

De stof parabeen wordt op grote schaal toegevoegd aan onze cosmetica producten. Het is een soort conserveringsmiddel, zoals propylparaben en methylparaben. Deze stoffend ringen door de huid van de mens en worden geabsorbeerd. Ze worden zelfs gemeten in menselijke urine.

Veganistische producten zijn altijd natuurlijk en veilig

Dit kan niet bewezen worden of het chemisch of organisch is. Wil je echt een veilig veganistisch product moet je drogisterijen vermijden en naar een winkel gaan die echt natuurlijke producten verkoopt. In de huidige tijd is er een grote verscheidenheid in cosmetica producten. De markt is zo groot dat er voor elk wat wils achter de toonbank ligt.

Europese regels wat betreft cosmetica worden wel strenger en men dwingt bedrijven af om meer effectieve producten te maken zonder gifstoffen.
De ingrediënt lijsten vertellen je niet alles over wat er nu daadwerkelijk in het product zit. Methanamine, quaterium 15 of formaldehyde.

Ook vermelden ze niet dat er PEG´s inzitten, zoals dioxaan en carcinogeen, beide chemische stoffen. Het woord parfum kan alles zijn bij de producenten van onze cosmetica producten, maar meestal zijn het de giftige schadelijke Ftalaten.

Duurdere producten zijn ook iet beter, ze zijn net zo toxisch. Lees de etiketten goed voordat je iets koopt en kijk voor je zelf of het product veilig is of niet. Johnsson en Johnsson heeft aangekondigd zich te gaan verbeteren en wil een aantal schadelijke stoffen uit hun producten gaan verwijderen. Zelfs aan babyshampoo voegen ze toxische stoffen toe.
De meest voorkomende chemicaliën zijn:
  • BHA en BHT
  • Kleurstoffen van koolteer
  • DEA gerelateerde ingrediënten
  • Dibutylftalaat
  • Parabenen
  • Parfum of geur
  • PEG verbindingen
  • Petrolatum
  • Siloxanen
  • Sodium laureth sulfaat
  • Triclosan

Ik hoop dat steeds meer vrouwen zich gaan verdiepen wat ze eigenlijk op hun huid smeren.
Ze moeten opkomen voor hun eigen gezondheid en mijn mening is sowieso:

Natuurlijke schoonheid is nog altijd het mooiste




Geen opmerkingen:

Een reactie posten