zondag 25 augustus 2013

Hoe hou je jouw ogen jong en mooi?

Hoe hou je jouw ogen jong en mooi?


De huid rond de ogen is een kwetsbaar deel van ons lichaam.
De huid rondom de ogen is tien keer dunner als op andere plaatsen van ons gezicht.
Alleen al ons knipperen wat we ongeveer zo´n 10.000 keer per dag doen.
De natuurlijke collageen in de huid rondom onze ogen vervaagt naarmate we ouder worden en de elasticiteit van de huid wordt minder. Factoren zoals roken, te veel blootstelling aan de zon ene en slechte huidverzorging, verslechteren de huid rondom onze ogen.
Daarom is het van belang dat je de huid goed verzorgd.

Na een goede huidverzorging voelt uw huid weer verfrist aan. De huis wordt gehydrateerd.
Je weet vaak zelf wel wat voor huid type je hebt en daar moet je je producten op samenstellen.
Maak van zonnebrandcrème je beste vriend.

Zonnebrandcrème is een van de beste crèmes die je voor je gezicht en huid kunt gebruiken.
De grootste oorzaak van veroudering van onze huis is nog altijd de zon.
De zon is voor 90 procent verantwoordelijk voor veroudering.
Indien je vaak aan de zon blootgesteld wordt veroorzaakt dat kraaienpootjes, ouderdoms vlekken. Rimpels en een ongelijke huid.

Indien je contactlenzen draagt moet je uitkijken voor oliehoudende producten.
 Olie heeft de neiging zich vast te zetten aan de lenzen waardoor je wazig gaat zien.
Zelfs als je geen contactlenzen drager bent kunnen de klieren rondom je ogen gaan verstoppen wat kan leiden tot oogproblemen. Optische deskundigen adviseren het vermijden van deze producten alleen je leest het nergens. Indien je contactlenzen draagt kan je met je opticien overleggen wat voor jou het beste product kan zijn.

Een goede huidverzorging kan wonderen verrichten.
Wat het meest opvalt aan het oog is het wit van de ogen. Zij laten je zien of je gezond leeft.
Mensen met bloeddoorlopen ogen en verkleurde ogen, leven meestal ongezonder.
Om je ogen gezond te houden probeer zoveel mogelijk het gebruik van alcohol en sigaretten te vermijden. Vermijd ook vet voedsel want dat kan donkere kringen onder je ogen veroorzaken. Tenminste acht uur slaap helpt ook om vermoeide ogen weer te laten stralen.

Tips om je ogen mooi en aantrekkelijk te houden:

  • Dompel een watten schijfje in koud water met eraan toegevoegd 3 druppels rozenolie Leg de watjes circa 10 minuten op je ogen. Indien je last van branderige ogen hebt helpt dit ook heel goed en ook bij jeuk aan de ogen.
  • Maak een thee oplossing, heel zwak dan wel, en besprenkel je ogen er mee.
  • Indien je donkere kringen onder de ogen hebt, maak een pasta van tomaten pulp, een theelepel citroensap, een klein snufje Kurkuma poeder en een theelepel bloem. Breng voorzichtig dit mengsel op je oogleden aan en er omheen. Niet in het oog laten komen. Laat het een half uur intrekken en maak je ogen daarna schoon met natte watjes.
  • Indien je elke ochtend een klein glaasje melk drinkt met amandelen er in, helpt dit je ogen ook. Als je een blender hebt kan je er een papje van maken en er iedere dag een hap van nemen. Na twee weken zie je al het verschil je ogen zien er niet meer zo vermoeid uit en het wit van je ogen wordt witter.
  • Snij een rauwe aardappel door de helft en ga met de open kant over je ogen.
  • Dompel watten schijfjes in koude melk en dep er mee op je ogen en er omheen. Je kan ze ook op je ogen leggen en even tien minuten ontspannen.
  • Meng wat vitamine E druppels met water en doe de watten schijfjes er in voor twee minuten leg ze daarna op je ogen. Je zal zien het heeft effect.
Onze oen worden veel belast dor het werken aan de computer, zoals ik dat de hele dag doe.
Ook daar heb ik wel enkele tips voor. Elke 20 of 30 minuten kijk je van het beeldscherm weg en focust je op ene bepaald punt. Dat kan buiten zijn of binnen zijn, maakt niet uit. Het zal je helpen om weer goed te kunne focussen.

Knipper regelmatig want je hebt de eigenschap het knipperen achterweg te laten als je achter de pc zit. Doe oefeningen met je ogen tussendoor, knipperen, ze laten rollen of kijk met de klok mee of andersom. Je kan ook je handpalmen tegen elkaar aanwrijven totdat ze warm worden.

Bedek je ogen dan met de warme handpalmen zodat je ogen kunnen ontspannen. Het kalmeert direct. Neem wat water en besprenkel je ogen ermee, je kan dit doen tijdens een pauze op het werk. Een paar minuten lopen tijdens de pauze verfrist niet alleen je ogen maar ook je gehele lichaam en geest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten