zondag 25 augustus 2013

De toeschouwer bepaalt wat schoonheid is

                                 


        De toeschouwer bepaalt wat schoonheid is


Er zijn veel dingen om ons heen die schoonheid bevatten, een zonsondergang,
een bloem, een mooi groen bos of een prachtige waterval.
Maar de meeste mensen denken bij schoonheid aan de schoonheid van een vrouw.
 
Ik vind het woord schoonheid altijd zo beperkt, want niet alle vrouwen zijn gezegend met een mooie borst structuur, lang krullend haar, mooie ogen of een perfect figuur. Je kan je niet meten aan de modellen op televisie of in bladen, de Playboy of ander typerende vrouwenbeelden.
 
Je hoort dat mensen je het compliment geven van, jij bent mooi op je eigen manier! Maar als je jong bent dan probeer je een weg te vinden in deze wereld en dan klinken deze woorden maar hol. Sommige meisjes worden grappig, anderen verlegen.
 



Sommigen worden verdrietig en sommigen beginnen te beseffen dat schoonheid begint in het hart. Het is een geschenk als je dat ziet en dat je jezelf niet begraaft onder die stereotypen van wat schoonheid in de buitenwereld betekent.










Niemand kiest voor zijn DNA, dat wordt je meegegeven. Sommigen hebben de luxe van geld en anderen kweken een soort minachting voor degenen die niet dat voorrecht hebben. Ze zeggen wel eens probeer maar eens in de schoenen van iemand anders te lopen dan weet je waar ze mee zitten. Veel vrouwen weten wat dat is en weten de onvolkomenheden en de gebreken van het leven.

Net zoals we de schoonheid van antiek kunnen zien zo moeten we ook onze eigen schoonheid zien. Onze eigen schoonheid van elegantie helemaal perfect.
 
Het zou mooi zijn als de samenleving begrijpt dat schoonheid niet alleen met uiterlijk te maken heeft.


Schoonheid wordt

echt bepaald

door het oog

van de toeschouwer.

 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten