maandag 26 augustus 2013

Bruiloft Tradities Wereldwijd

Bruiloft Tradities Wereldwijd



Het huwelijk betekent eigenlijk een belofte. Het is een belofte, een verbintenis die je in het aanzien van God en getuigen maakt. Van oudsher zijn er allerlei verschillende bruiloft tradities die worden opgenomen in een huwelijksceremonie. Sommige tradities maken je aan het lachen en anderen weer aan het huilen.


De kleur jurk van de bruid



Wit is de meest gedragen kleur in Westerse landen. Wit is de kleur als het om huwelijk tradities gaat van vreugde. Het symbool van liefde en geluk. In China is de kleur van de jurk rood. In Mexico dragen de vrouwen felgekleurde flamenco jurken met ruches aan de zoom. In Ierland is het een slecht voorteken als gasten de kleur groen in hun kleding hebben.



Spaanse tradities



In Mexico is het een bruiloft traditie dat de bruidegom zijn bruid dertien gouden munten geeft. Het is een blijk van vertrouwen, betrokkenheid en geluk. Hij zal al zijn rijkdommen met haar delen en ook eht geld toevertrouwen aan de vrouw waar hij van houdt. De bruid aanvaard de gouden munten en daarmee bekrachtigd zij dat ze zijn geld goed zal beheren. In Spanje wordt qua decoratie en dan vooral de bloemen, vaker voor de kleur oranje gekozen. Deze kleur vertegenwoordigd geluk en voorspoed en vruchtbaarheid. De trouw jurken zijn zeer gedetailleerd en zelfs worden er vaak zwarte jurken gedragen. De jurken zijn van taft zijde, organza of tule. Diamanten, kralen en prachtig borduurwerk sieren de trouw jurken. Een Spaanse bruiloft gaat vaak gepaard met 200 tot 300 gasten.


Kreta Tradities



Bij de traditie van een Kretenzische bruiloft, bruidsparen op Kreta, breken ze een vaas in tientallen stukjes. In hoe meer stukjes de vaas uit elkaar valt des te langer het bruidspaar een gelukkiger leven met elkaar heeft. In ons buurland Duitsland hebben ze een bruiloft maken ze altijd speciale gerechten en gooien ze ook servies kapot. In Denemarken versplintert het bruidspaar een pul bier. Het meisje wat de grootste scherf opraapt van de net kapot gegooide bierpul, gaat dan trouwen.


Griekse Tradities



In Griekenland mogen ze opdagen zoals vastentijd en andere christelijke dagen niet trouwen.
De moeder van de bruid geeft aan de bruid een bruidsschat. meestal zijn dit huishoudelijke voorwerpen. In Griekenland wisselen ze normaal gezien geen trouwbelofte uit. In plaats daarvan praten ze naar het huwelijk pas over belangrijke zaken.

De trouwringen worden twee keer gezegend door een priester en de ringen worden gedragen aan de rechterhand. het bruidspaar wordt versierd met ene kroon die dient voor een Grieks ritueel. ook wordt er een bruiloftswandeling gedaan door het dorp en een speciale Griekse huwelijks dans. Het versgebakken echtpaar wordt behandeld als koning en koningin en het feest is altijd een levendig en onvergetelijk.


Japanse tradities



De japanners hebben een traditionele tafelschikking bij een bruiloft. Heilige rituelen en procedures die stammen uit de oudheid. De bruiloft wordt gehouden in een Shinto stijl .De Yuno is een geschenk wat staat voor vruchtbare vrouw, rijkdom en goede wil. De vrouw trouwt in een witte kimono, een shiromuku. Een Japans typisch bruidskapsel draagt ze die afstemt op haar jurk en sieraden. Tijdens het feest wordt er een Japans ritueel gehouden. De San-san-kudo. Het bruidspaar drinkt eerst van de sake en de bruidegom leest een soort gelofte die staat voor verbintenis en liefde. Dan tekent de priester het huwelijkscontract. Dan drinkt het echtpaar weer sake, dan de ouders, dan naaste familieleden en dan pas de rest van de aanwezigen. Dit staat voor verbintenis. Er worden 1001 origami kraanvogels gepresenteerd die van geld zijn gemaakt.


Jamaica tradities

Trouwen op Jamaica is leuk. Iedereen wordt uitgenodigd om van het feest te genieten. Een bruiloft bestaat uit veel rijst, geiten curry en rum punch. Er wordt een cake gemaakt die ook bestaat uit rum, de rum fruitcake.. Vol met rozijnen, kersen en rum. De vrouwen dragen Jamaicaanse kleding. Hoe meer gasten hoe chiquer de bruiloft. De bruid en bruidegom regelen alles zelf voor het huwelijk en meestal wordt de bruiloft gehouden in het dorp war ze geboren zijn. de zondag na de bruiloft worden alle mensen van de dag weer uitgenodigd en feesten ze weer tot diep in de nacht.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten