maandag 26 augustus 2013

De voordelen van Aloë Vera

De voordelen van Aloë Vera




Aloë Vera groeit tegenwoordig in het Middellandse Zeegebied Indonesië, de Nederlandse Antillen en in Indië. Op Barbados bevinden zich grote kwekerijen met aloë vera. Het plantensap van de plant kan als wond middel gebruikt worden en helpt ook tegen zonnebrand.

De plant kan je gemakkelijk zelf thuis kweken en hij ziet er ook nog mooi uit. de wit bloeiende aloë vera plant blijft klein. De boomaloe was vroeger een kamerplant maar kan je nu beter in de tuin plaatsen vanwege zijn grootte. Ze kunnen wel 4 meter hoog worden.


Dan is er nog de patrijs veer, de Aloe bellátula,Aloe jucúnda,Aloe squarrósa en de Aloe aristáta.

Indien je de plant thuis hebt staan eenmaal, dan kan je hem ook gebruiken voor therapeutische doeleinden. Je kan stukjes blad afbreken en op de huid houden bij zonnebrand, jeukende vlekken, insecten beten en zelfs schimmelinfectie´s. ook voor koorts blaasjes helpen ze.

Een aloë vera gel werkt verkoelend voor de huid. Je ziet tegenwoordig dat er veel producten worden gemaakt met aloë vera er in. Pak een blaadje van de plant en smeer het op acne of op een ongezonde huid. Je huid verbetert er van en vermoeide huid kan weer gaan stralen.

Aloë vera helpt ook bij doorlig plekken, acne, ringworm en gordelroos.
Aloë vera is goed voor ons immuunsysteem. Je kookt een paar bladeren van de plant af en drinkt het vocht wat je hebt afgekoeld na het koken op. Het sap zuivert onzuiverheden, helpt bij prikkelbare darm, candida en maagzuur oprispingen. Aloë vera helpt je ook je lichaam te ontgiften omdat het sap van de plant aminozuren bevat en allerlei eiwitten, vetten en methionine.

Afvallen kan ook met aloë vera.Je maakt een brouwsel van de plant.
Je kan het een beetje bij zoeten want de smaak van het sap wat vrijkomt is een beetje bitter.
Ik zelf doe het niet want ik hou van het natuurlijke product.

Drink dit sap een maal daags elke dag en je zal zien zelfs het vitamine B 12 gehalte in je lichaam zal stijgen. Het aloë sap helpt je vetten af te breken en vermindert je voedsel inname.
Aloë sap is rijk aan collageen eiwit en bevordert daardoor ook spier ontwikkeling en gewichtsverlies.
Het sap reinigt je maag en dikke darm en helpt afvalstoffen te verwijderen.

In totaliteit verbetert aloë vera je immuunsysteem helemaal en het is zeer zeker een wondermiddel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten