maandag 26 augustus 2013

De gevaren van het tanden poetsen

De gevaren van het tanden poetsen


Tandpasta is een product waarmee onze tanden gepoetst kunnen worden. Het zou garanderen dat onze tanden goed beschermd zijn, dat we daarmee onze tanden schoon kunnen houden en onze mondhygiëne kunnen optimaliseren. In de oudheid poetsen de mensen hun tanden helemaal niet.

Ze gingen wel eens met een takje van een boom over hun tanden van een geneeskrachtige plant. Later werden er ook gemalen botjes gebruikt en in 1824 ontwikkelde de drogist John Peabody tandpoeder van zeep en glycerine.

We gebruiken allemaal tandpasta, ik niet want ik weet al langer dat het niet goed voor mij is. Indien je op aanraden van de tandarts drie keer per dag je tanden poetst dan neem je ook drie keer per dag deze stoffen in. Er staat duidelijk op elke tandpasta verboden om in te nemen.

Waarom stoppen zoveel mensen dit dan dagelijks nog in hun mond?

Wat stoppen ze er allemaal in?

Formaldehyde



Formaldehyde doodt alle kleine bacteriën op je tanden. Dit spul wordt gebruikt door lijkschouwers en dat smeren wij op onze tanden. Indien je een grotere hoeveelheid van dit spul inneemt dan is het gevolg fataal. Het kan leiden tot geelzucht, nierschade, lever schade en de dood.


Wasmiddel



Hoe komt het toch dat tandpasta zo lekker schuimt? Fabrikanten van tandpasta gebruiken de gewone detergent van zeep om de bubbels van tandpasta te maken. Ik weet wat dit spul is want in mijn bedrijf maakten wij zepen en dan werkte we ook op die basis. Teveel van deze detergent, deze zeep, kan ej spijsverteringskanaal beschadigen.


Zeewier




Elastische en slijmerige zeewier houdt de tandpasta bij elkaar. Zonder dit groene spul zou de tandpasta gewoon uit elkaar vallen. Zeewier si nu niet giftig het heeft zelfs nutritionele eigenschappen.


Pepermuntolie



Als je je tanden poetst dan moet je mond lekker ruiken en dat gebeurd door pepermuntolie aan de tandpasta toe te voegen. Pepermuntolie kan een tragere hartslag veroorzaken, brandend maagzuur en spier trillingen.


Paraffine



Paraffine zorgt er voor dat de tandpasta glad uitstrijkt op je tandenborstel. Paraffine is niet bedoelt om in je mond te stoppen, je kan er misselijk van worden, braken en er ernstige obstipatie van krijgen.


Glycerine Glycol

De meeste mensen zeggen dat ze er nooit van gehoord hebben.
Glycerine is niet giftig, maar is niet bedoeld voor in tandpasta.
Glycerine komt voor in antivries.
In onze mond en doordat het in het slijmvlies terecht komt veroorzaakt het misselijkheid.










Krijt

Ook krijt zit in tandpasta en wat doet dat nu er in?
Het krijt van de tandpasta wordt gemaakt van exoskeletons.
Exoskeletons wordt gemaakt van overblijfselen van zeedieren.
Krijt stof kan long schade veroorzaken bij alleen al inademing.
Slik je per ongeluk krijt af dan kan dit bloedingen veroorzaken.








Titanium Dioxide



Alleen de naam al doet mij huiveren, alles trouwens waar titanium voor staat. Titaan dioxide wordt toegevoegd aan tandpasta voor de witte kleur. Gezond is titanium dioxide niet. Het wordt ook gebruikt in keramisch materiaal, papier, cement en correctie vloeistof. In levensmiddelen vind je titanium Dioxide als het e-nummer E 171.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten