dinsdag 27 augustus 2013

Weetjes over het Menselijk Lichaam

Weetjes over het Menselijk Lichaam




Het menselijk lichaam is complex en is een ingewikkeld systeem. Artsen en onderzoekers zijn er regelmatig mee bezig om medische kennis te vergaren. We leven in een wonderlijke wereld en het grootste wonder in deze wereld is de mens. Het is Gods meesterwerk mag ik wel zeggen.
Het menselijk lichaam heeft een dynamisch kader van bot tot been, een flexibel skelet, scharnieren en gewrichten die onze menselijke machine doet laat draaien. onze hersenen zijn een computer van techniek en zorgen ervoor dat allerlei informatie naar ons lichaam gestuurd wordt. Ons hart wat de bloed pomp van ons lichaam is en die ervoor zorgt dat voedsel en zuurstof naar alle delen van ons lichaam gaat.



Wist je dat?

Onze zenuw impulsen gaan met een snelheid van meer dan 70 kilometer per uur door ons lichaam. Dat maakt het voor ons mogelijk om snel op zaken te reageren en waarom we pijn voelen als we ons ergens stoten. daardoor kunnen we super snelle bewegingen maken en nog veel meer dingen.
 De hersenen werken het zelfde als een gloeilamp van 10 watt. De cartoon met de gloeilamp boven je hoofd is dus gebaseerd op waarheid. De hersenen werken zelfs door als we slapen.

Onze hersenen onthouden vijf keer zoveel informatie als een Encyclopedie. De hersenen gebruiken het meeste zuurstof in ons lichaam en dat terwijl ze in verhouding een van de kleinste organen zijn. Overdag zijn onze hersenen het eest actief maar ook nachts werken ze door. Ze maken nachts ingewikkelde berekeningen en er vinden allerlei interacties plaats.

Wetenschappers beweren dat hoe meer je droomt hoe hoger je IQ is. Onze hersenen voelen zelf geen pijn. De hersenen worden omgeven door allerlei zenuw banen, weefsels en bloedvaten die de prikkel van pijn begeleiden. Tachtig procent van onze hersenen bestaan uit water. dat wist ik echt niet. Je brain ligt in een sponsachtige en geleiachtige lading van bloed en water.


Wist je dat?

Wist je dat van alle haren op ht lichaam je gezichtshaar het snelste groeit? Kijk maar naar mannen die zich morgens kunnen scheren en als ze avonds thuis komen zo weer het scheerapparaat kunnen pakken. We verliezen elke dag tussen de 60 en de honderd haren en de haren van de vrouw zijn veel dunner dan de haren van een man. Ze hebben ongeveer de helft van diameter als de haren van de man. De snelstgroeiende vingernagel is de nagel van de middelvinger. Blondines hebben meer haren is bewezen. de gemiddelde mens heeft 100.000 haar follikel´s en bij blondines is dit 146.000 is bewezen. Ben ik even blij dat ik een blondine ben. Vinger nagels groeien vier keer zo snel als teen nagels en menselijk haar is soms onverwoestbaar. Zelf na de dood groeien onze haren nog door. Haren kunnen tegen allerlei weersomstandigheden of dat nu verschillende klimaten zijn, water, hete zon of andere natuurlijke krachten.


Wist je dat?

Wist je dat ons grootste orgaan de dunne darm is? De dunne darm is vier keer zo lang als de andere darmen en als ze niet opgerold lagen in ons lichaam zouden ze er helemaal niet in passen.
Ons bloed kan wel dot dertig meter hoog spuiten. Je voelt je hartslag duidelijk als je je vinger op je pols zet. Ons hart heeft een grote kracht om het bloed voort te stuwen. dertig meter vond ik wel erg hoog maar het is al eens voorgekomen. We hebben 40.000 kilometer bloedvaten in ons lichaam. veel he! De maagwand vernieuwt zich elke vier dagen en ook ons slijmvlies vernieuwt zich keer op keer. Vrouwen harten kloppen sneller dan mannen harten.

De belangrijkste reden is daarvoor dat vrouwen minder massa bloed hebben om rond te pompen in het lichaam. Vrouwen harten reageren ook anders op voorvallen zoals een trauma. Wetenschappers hebben aangetoond dat er meer dan 500 verschillende soorten lever functies zijn. De lever is een ingewikkeld orgaan en werkt het hardste van al onze organen. De lever produceert gal en is verantwoordelijk voor ons plasma eiwitten en ontgifting. de aorta ijkt op een tuinslang zo dik is hij. kan je voorstellen ook want de aorta is de belangrijkste leverancier van zuurstofrijk bloed naar de rest van het lichaam. Je linker long is ook kleiner als je rechter long en als je een van de menselijke organen verwijderd kan je daarmee zelfs overleven. Mijn dochter heeft de gal er uit en die leeft ook zonder klachten gewoon verder.


Wist je dat?

Vrouwen knipperen twee keer zo veel met hun ogen als mannen. Het menselijke afval bestaat voor 100 procent uit water. Daarom moet je ook zo vaak naar het toilet. Indien je lichaamsprocessen goed werken is dit alleen maar een goed teken. Bij mensen waarbij de stofwisseling niet goed werkt, kunnen ziektes ontstaan zoals verstopping of echte obstipatie. onze voeten hebben 500.000 zweetklieren en produceren op een dag meer dan een halve liter zweet. Daarom stinken je gymschoenen ook zo als je even een uurtje bent gaan sporten. Winderigheid komt 14 keer per dag ongeveer voor en als we die winderigheid niet loslaten dan kunnen er pijnlijke steken in onze buik ontstaan. oorsmeer is goed voor ons, Het is een walgelijk fenomeen maar voor ons or is het goed. het beschermt ons binnenoor van allerlei bacteriën, vuil en zelfs voor insecten.


Wist je dat?

Wist je dat er op de hele wereld 120 keer miljoen seks bedreven wordt per dag.. mensen zijn het snelst voortplantende wezen op aarde en daarom blijven de geboortecijfers ook stijgen. De grootste cel in het vrouwelijk lichaam is de eicel en in het mannelijk lichaam de zaadcel. Vrouwen dromen als ze zwanger zijn over kikkers en wormen in potten. Zwangerschap leidt tot hormoon wisselingen en andere onverwachte veranderingen. Zwangerschap heeft invloed op de dromen en vrouwen dromen zelfs van water, de bevalling of gewelddadige of seksueel geladen onderwerpen. Zes maanden voordat je baby geboren wordt ontwikkelen zich ook al de tanden. baby´s worden allemaal geboren met blauwe ogen. de uiteindelijke kleur komt pas vast te staan na een paar maanden. de vingerafdruk van een baby ontstaat pas als de foetus drie maanden oud is.

Wat wel frappant is dat onze vingerafdruk het laatste is wat verdwijnt als we sterven.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten